Övning ger färdighet

Ja, det är verkligen så när det gäller det mesta...i allt från basket och bilkörning till matlagning och läxläsning.

Denna hederliga gamla klyscha gäller inom teckning och måleri också. Detta är något som jag dagligen försöker förklara för mina elever när de uppgivet och trumpet suckar över att de inte kan något....vilket de såklart har helt fel i! 

Många verkar tro att om man inte har en naturlig "talang" så kan man heller inte lära sig att teckna och måla. De ger därför tyvärr upp långt innan han/hon närmat sig pennan och penseln. Motivationen och det där lilla jävlaranammat som behövs är som bortblåst hos vissa och sucken över att inte kunna något blir ännu djupare...

Jag försöker verkligen att göra mitt bästa för att peppa och uppmuntra dessa elever och förklara att alla är "barn i början" och att om jag skulle få för mej och bli tex. fotbollsspelare skulle jag behöva öva rejält innan jag ens träffar bollen...

En väldigt inspirerande tjej som idag lyckas leva på sitt stora intresse är Värnamo-tjejen Anna som driver bloggen Annaritar. Hon förklarar sin syn på talangens vara eller icke vara och beskriver på ett bra sätt att inget kommer gratis, utan att även om man har talang så behöver man träna och öva för att utvecklas ännu mer...


// Linda

Sommardrömmar

Min finaste syster går "Inredning och Finsnickeri" på gymnasiet och har börjat planera inför sitt kommande projektarbete vilket förhoppningsvis kommer bli hur bra som helst!

Hennes tanke är att inreda och renovera en del av våra föräldrars gamla ladugård till en slags butik med utställning och verkstadsyta som i framtiden kan användas av oss. Visionen är att någon gång i framtiden kunna starta en slags skapande kreativ verkstad där konst och skapande möter inredning, loppis och café i en mysig miljö.

Drömmen hade varit att driva en verksamhet där vi kan erbjuda mindre kurser av olika slag och där besökarna får vara en stor del i den kreativa processen. Jag tänker mig kuser i måleri och skapande, finsickeri och möbelrenovering i kombination med försäljning och utställning av våra och eventuellt andras alster och produkter.

När jag själv har en ledig sommardag och vill hitta på något roligt åker jag mer än gärna och besöker liknande små ställen här och där. Och vem skulle inte vilja ta en tur till en mysig kreativ verkstad och ta sen en kaffe och en god kaka samtidigt som man kan njuta av fin miljö, konst, loppis och fina möbler? 

Drömma måste man ju få göra, eller hur?

Det här känns faktiskt inte som en total omöjlighet, utan snarare som ett spännande projekt att sysselsätta sig med om sommaren...

Här kommer lite blandade inspirationsbilder..

























Bilderna är hämtade från google.

// Linda

Välkommen vår!

Äntligen börjar solens strålar titta fram igen och värma min genomskinliga bleka vinterhy.

Hej och välkommen Vår, du är eferlängtad!

Det har hänt massor sen jag skrev senast.
På jobbet är det fullt upp hela dagarna och när arbetsdagen är slut känns det knappt att den har börjat. Trivs kanonbra på jobbet med allt vad det innebär att vara bildlärare och klassföreståndare på en högstadieskola. Kan inte rikiktigt fatta att allt det där som jag drömde om för länge sen faktiskt är något som jag gör varje dag. Lite galet när man tänker efter. Nu längtar jag bara efter att komma igång med målandet lite mer bara...när nu det ska hinnas med?

Lite olika saker jag hunnit med sedan sist..

- Inviga balkongen med kaffe o kaka i vårsolen
- Titta på en mycket lyckad modevisning på Vandalorum
- Vinterutflykt i solen på Dummemosse med fina vänner och frusna ungar
- Designa och formge en logga åt ett nystartat företag
- Fotouppdrag och bildredigering åt samma företag
- Planering och pepp inför kommande fjällenresa med mina fina vänner
- Luggklipp och hårfärgning
- Agera frisör åt finaste gudsonen, mannen min, pappa, bror, farmor, mormor, en jobbakompis familj o några till
- Öppethuskväll i på jobbet
- Fredagslunch på Piren i vårsolen med min fina man
- Ha massa roliga bildlektioner med elever hela dagarna
- Planera och drömma lite inför sommaren

Ja, typ nåt sånt.

Här kommer lite bilder från en underbar snorkall vinterdag på Dummemosse











Här är en bild på en fredagslunchande Linda som längar tills uteserveringarna slår upp sina portar igen!



// Linda

RSS 2.0