Fältarbete...

Hej!

Nu har Sara och jag kommit igång med vårt fältarbetet lite mer än senast jag skrev. Idag har vi varit ute och fotat olika bilder till bildspelet som vi ska tillverka. Vi har tänkt att bildspelet ska innehålla bilder som beskriver lite grundläggande om bland annat bildkomposition, bildutsnitt, grod och fågelperspektiv och ljus/skugga. Tycker att vi fick till bra och fina bilder, som förhoppningsvis är tydliga nog för att eleverna ska förstå vad vi menar.

Nästa del i arbetet är att sätta samman bilderna med text och ljud för att på så sätt kunna förmedla vårt budskap ännu tydligare. Känner på mig att det kommer bli mycket jobb för att få allt så bra som möjligt, men är ju skoj som tur är!

Jag har kollat med min f.d handledare, Margaretha, på Dackeskolan i Tingsryd om vi kunde få komma dit och "låna" en grupp elever under elevensval lektionerna i bild. Detta verkade inte vara några problem och vi är välkommna dit för att utföra vårt fältarbete där. Det ska bli väldigt roligt att få komma tillbaka dit och träffa eleverna igen, och väldigt spännande att se om de nappar på vårt projekt. Vår tanke är ju att efter de har tittat på vårt bildspel, så ska de sedan själva få skapa egna bildspel...och förhoppningsvis tillämpar de några av våra tips.  

// Linda


Tillbaka till verkligheten...

Hej på er!

Vad skönt det har varit med lite påskledighet...(nja, lite ledigt iallafall, har jobbat lite extra under helgen, = goa pengar för en fattig student ;)
Det är så skönt att komma hem till familj och vänner och bara koppla av... Under helgen har jag verkligen haft det trevligt med bland annat härlig grillning i solen, lite familjemiddag och en otippad (men galet rolig) utgång!

Jag har även försökt mej på att filma lite grann för att (förhoppningsvis) få till material till "Själv-projektet".
Hoppas att det är några klipp som går att använda iallafall, haha... Känns som om det kommer bli ett par sena kvällar med redigering den här veckan...men det är ju skoj som tur är.

Japp, japp.. tillbaka till verkligheten igen :)

Kram/ Linda

Puss o Påsk!

Efter handledningen i tisdags så var huvudet proppfullt med tankar och funderingar kring vårt fältarbete...så nu har jag och Sara försökt strukturera upp arbetet och precisera oss lite mer... 

Efter att vi suttit ner och försökt klura ut vad det egentligen är som vi vill skriva om så kom vi fram till både det ena och det andra.. Bland annat att arbetet ska byggas kring bildspel, istället för film som tidigare. Tanken är att vi ska tillverka ett eget bildspel som handlar om bildkomposition och bildutsnitt m.m. och visa det för en grupp högstadieelever. Eleverna ska i sin tur få skapa egna bildspel, för att vi ska kunna se hur/om informationen från vårt bildspel har gått fram. Använder de sig av våra tips etc.... Under tiden eleverna arbetar med detta så kommer vi dokumentera deras tankar och funderingar för att ev. använda det till rapporten...

Den här metoden känns lite mer hanterbar och hoppas att vi kan få fram bra material att jobba vidare med!
....men innan vi kör i gång med allt det här så behövs det allt lite påsk-ledighet :)

Puss å Påsk! /Linda


Fältarbete...

Hej på er!

Här kommer ni att kunna följa mitt fältarbete som jag ska göra tillsammans med Sara. Känner på mig att det kommer bli ett spännande och lärorikt projekt som förhoppningsvis utmynnar till ett lyckat resultat! ..kan även tänka mej att det kommer att bli många och långa dagar innan det blir klart, haha...men det ska bli roligt att komma i gång!

Ha det fint så länge, Linda.


RSS 2.0