Måste ju tipsa om...

...en väldans intressant programserie på SVT-play. Kolla in Antikmagasinet

Massor av spännande fakta och härlig historia om mängder av designklassiker så som Stinghyllan, Alvar Altos skapelser och Stig Lindbergs keramik och massa annat skoj. Kolla och njut!

Jag kollar gärna på program som Antikdeckarna, Antikrundan o sånt och det är svårt slita sej från dessa program om man är lite av en loppisnörd vill jag lova...


http://svtplay.se/v/2329009/antikmagasinet/del_6_av_12__stig_lindberg_och_bersakoppen?sb,p103973,1,f,-1



// Linda



Nån gång skulle jag vilja...

Köpa ett hus på landet som ligger lite lagom långt från stan. Tänk vad roligt att få sätta tänderna i ett riktigt gammalt hus med massor av charm där gammalt kan mixas med nytt. Då skulle alla gamla loppisfynd och prylar som bara står och samlar damm kunna komma till sin rätt.


Ha en ateljé där alla målarsaker o annat roligt krafs kan samsas med alla projekt som jag vill genomföra. En form av idé-verkstad där man kan sitta och filura och bara skapa.


Kunna gå in i min alldeles egna bamse stora garderob där klänningar kan hänga på rad i färgordning, skor kan stå i fina hyllor och väskor hänga på fina krokar.


Nångång i mitt liv driva en liten butik där fina gamla inredningssaker varvas med nya, där mina egna alster kan säljas, där olika kurser i måleri och andra tekniker kan erbjudas...gärna i kombination med ett mysigt café med massa hembakta godsaker.


Ha ett spännande och inspirerande jobb där jag får utlopp för min kreativitet. Skulle sitta väldigt fint just precis nu faktiskt när jag snart är färdigpluggad bildlärare. Kanske även är lite av en förutsättning för att mina andra drömmar ens ska kunna genomföras känns det som...


Jaja, vad är väl en bal på slottet? ...lite naiva drömmar som kanske känns långt borta, men något kanske kan bli till verklighet en vacker dag förhoppningsvis..

Lite bilder från mina föräldrars gård på landet..









// Linda


Har jag hittat rätt nu tros?

Jag har länge varit på jakt efter ett härligt stort vitrinskåp där alla våra fina böcker och andra lite exta betydelsefulla saker kan komma till sin rätt.

Efter MÅNGA vändor på olika loppisar, mammas o pappas vind, blocket och diverse olika inrednings hemsidor så känns det som jag nu hittat rätt. Det är precis sådär fint som jag vill att det ska vara, med glas på sidorna och med finfina glasdörrar framtill... Kanske att man får piffa upp det med lite roligare knoppar för att det ska bli sådär perfekt.

Även om jag har varit väldigt inne på att själv måla o slipa om ett gammalt vitrinskåp för att få till den där rätta shabbychic-känslan så är det ganska skönt att slippa slipdamm o färgskvätt överallt...

När jag har snöat in på en grej så vill jag ha det NU, NU, NU...lite som en trotsig treåring. Nu gäller det bara att övertala min bättre hälft om att detta vackra vitrinskåp från IKEA ska få flytta in hemma hos oss för priset var kanske lite saftigare än vad jag tänkt mej från början, man attans vad fint det skulle bli...


// Linda

Kaffeförvaring alá Hassan

Fick denna fina kaffeburk i plåt av en fin vän. Kanske att denna burk passade lite extra bra just på min hylla när ett av mina smeknamn är "Pappa Hasse". Då och då används även bara "Hasse" kort och gott. Numera reagerar jag dock både på Hasse och Pappa av många märkliga anledningar sedan långt tillbaka. Haha. Kanske beror det även på att vår familjs tax Tazzan även brukar benämnas som Hassan då och då.. 

Jag blir iallafall lika glad varje gång jag ser denna gamla plåtburk och tänkter lite på hur fina vänner man faktiskt har omkring sig.



// Linda

Gammal är äldst...

En vacker höstdag hamnade jag och en vän på en auktion där det fanns allt mellan himmel och jord. Allt från gamla möbler till diverse små ting av olika slag. Jag kunde givetvis inte låta bli att köpa med mej något hem...

Några underbart fina tidningar från 40- och 50-talet fick följa med hem och har nu en given plats högst upp i String-hyllan. Blir alldeles varm i hjärtat när jag bläddrar i dessa gamla magasin med vackra bilder och fina texter som speglar dåtidens anda genom olika repotage om allt från mode och inredning till olika husmorstips.

För mej som älskar dessa tidsperioder så är lyckan nästan fullständig. Tidingarna är nästan som nya. Underbart. Lite annan känsla att bläddra i dessa ca 60-år gamla tidningar än dagens modeblaskor...

Här kommer några bilder på dessa godningar. Till nöje!









// Linda

Nätskulptur

När jag gick på Mullsjö Folkhögskola fick vi arbeta med finmaskigt nät i metall under kroki-lektionerna..och det var så roligt! Detta fantastiska material kan formas (nästan) hur som helst med hjälp av lite vilja och envishet. Vi hade en så duktig modell med väldigt vackra former, perfekt för avbildning både när det gäller papper och nät.

Jag saknar verkligen dessa kroki-timmar och skulle mer än gärna gå en kurs i kroki igen...men som med allt annat så räcker inte tiden till tyvärr. Men nångång så.. 

Sålänge får jag nöja mej med att sitta hemma och knåpa ihop lite nya skulpturer. Blev så sugen på att arbeta i nät igen så var och köpte några meter nät härom helgen, så nu ska det produceras. Det skulle vara roligt att få till en utställning med lite blandad kompott till sommaren. Ja, drömma går ju iallafall.

Här är lite bilder på en av de nätskulpturer jag gjorde under "mullsjö-tiden". Den hänger på en av väggarna hemma tillsammans med ett självporträtt i blandteknik...












// Linda


RSS 2.0