Äntligen!

Hej hopp!

Idag blev jag o Sara klara med rapporten helt och hållet...jippie! Detta firade vi med lite smaskig fika på cafét i bibblan, mycket trevligt! Fick även reda på att vi ska granska Jonas arbete tills på måndag, vilket ska bli väldigt spännande!
Vanessa ska granska vårat arbete..hoppas på snälla kommentarer från henne, hahaha..
Nu e det bara att förbereda lite inför redovisningen också...vi har delat upp delarna i rapporten så ska berätta lite var, blir nog bra hoppas jag! Sedan tänkte vi visa några av bildspelen med så att ni stackare som ska lyssan på oss har en aning om vad tusan vi pysslat med under dessa veckor..

Nepp, nu tänkte jag faktisk lyxa till det med att ta tåget hem till pojkvännen några dagar tidigare än planerat!
Trevlig helg på er allesamman! (lite i förskott i och för sig, haha)

Sen måste jag ju tacka Sara för ett himlans trevligt samarbete! Bra kämpat bruden :)

Ses på måndag!

// Linda


Inte så mycket kvar nu...

Hej hopp på er!

Snart börjar det närma sig slutet på detta rapport skrivande (äntligen, haha) ...även om det har varit väldigt roligt och lärorikt så kan jag erkänna att det ska det bli ganska skönt att bli klar. Förra veckan skrev vi klart rapporten (preliminärt) och skickade till Lars, ännu en gång ;) Det har blivit en hel del mail till honom för lite råd och tips under arbetets gång om man säger så :) Jag och Sara hade inte någon jätte koll på det här med rapportskrivande från början direkt..men nu börjar det faktiskt arta sig efter många om och men, haha!

Idag, 26/5, har vi gått igenom de synpunkter som Lars hade på vår rapport. Och vi insåg att vi visst hade missat ett par delar som var bra att ha med, felkällor och förslag på framtida forskning. Så det har vi knåpat ihop under dagen. Det var även lite annat vi behövde ändra och möblera om i texten här och där, men nu e det förhoppningsvis fixat! 
Vi hade nog egentligen förväntat oss att vi skulle behöva ändra på ännu mer, så vi blev väldigt lyckliga när vi insåg att en hel del av det vi skrivit hittils faktiskt funkade ganska bra! ...för det har blivit ett par timmar framför datorn vid det här laget :)

I morgon ska vi kika över det bildspel som vi tänkt visa upp under redovisningen. Vi gjorde klart det förra veckan, men känns alltid bra att kolla en extra gång!

Ha det fint så länge, och kämpa på med det sista skrivandet nu classmates :)

// Linda


Fika från Börjes till eleverna som tack för hjälpen..mycket uppskattat!


Killgruppen in action...


Utkast: ...


Vi skriver å skriver...

Hej hopp!

Jag har inte varit så värst flitig ned bloggandet tyvärr..men här kommer en liten uppdatering från mitt och Saras färltarbete.
Under förra veckan besökte vi eleverna i Tingsryd för sista gången för att slutföra vårt lilla "bildspels-projekt". Lite mot alla odds så lyckades eleverna faktiskt få klart sina bildspel till slut...till vår stora lycka! Under veckan arbetade vi sedan vidare med att försöka sammanställa deras resultat så vi nu kan använda oss av det i vår rapport.

När det gäller rapportskrivningen så känns det väldigt skönt att vi är två! Alla tusen omformuleringar som det hittills har blivit hade förmodligen varit ännu fler om jag varit ensam!  Vi har knepat och knåpat om allt från vår frågeställningen/tes till källförteckningen många gånger...men det känns som om vi börjar få lite mer rätsida på rapporten nu iallafall!

Idag (mån,18/5) träffade vi Lars en snabbis och han gav oss lite tips om några delar som vi behöver ändra och förbättra lite grann...exempelvis vår tes, som nu åter igen har blivit en frågeställning efter dagens skriverier :)
Vi fick ochså lite tips om vad som skulle vara med i bakgrunds-delen...och vi insåg att vi behövde skriva om den lite ochså... Så dagen har tillbringats framför varsin dator utanför "trädet vid Bergman" (som blivit vårt lilla skriv-ställe under de här veckorna) och vi har skrivit om vår frågeställning och bakgrund, till det bättre förhoppningsvis... :)
Morgondagen kommer ochså tillbringas framför datorerna...och vi ska även börja tillverka ett litet bildspel som vi tänkt att visa upp på redovisningen!

Japp, japp...det var en sammanfattning av en mycket produktiv föregående vecka och en väldigt givande måndag!

Hej så länge! // Linda

Bussresa till Tingsryd...


Kaffepaus...


Mer bildspel åt folket!

Nu har jag och Sara kommit igång ordentligt med vårt fältarbete!
Förra veckan var det mycket fixande och trixande med bilder och manus till bildspelet m.m.
Vi fick även tips från Lars att göra ett extra bildspel, ett lite mer "sago" aktigt, utöver vårt fakta-aktiga bildspel.
Det blev lite mer jobb, men såhär i efterhand var det jättebra med ett extra bildspel, för det var ju egentligen genom sago-bildspelet som eleverna kan se hur man kan tillämpa de tips som vi visade i det lite mer fakta-baserade bildspelet.

Igår (tisd 5/5) var jag och Sara i Tingsryd och introducerade uppgiften för en grupp elever under en elevens val-lektion i bild. Vi presenterade oss kort inför hela klassen och beskrev varför vi var där och förklarade uppgiften i korta drag. Sedan fick de elever som var intresserade av uppgiften titta på våra bildspel, först "fakta"-varianten och sedan "Sago"-varianten. Efter det delade vi ut ett papper med en uppgifts-beskrivning, som vi gemansamt gick igenom med eleverna. I uppgifts-beskrivningen talade vi om att de skulle få skapa egna bildspel med egna foton utifrån olika teman; mobbing, vänskap, hat och kärlek. Bildspelet ska innehålla ca 10 bilder och vara ca 2 min långt.

Totalt fick vi igång två olika grupper, en kill-grupp och en tjej-grupp. Båda grupperna hade många olika tankar kring dessa teman, vilket var skoj. Tjejerna snackade i hop sig ganska snabbt och gav sej sedan iväg för att fota. Grabbarna behövde lite mer påstötning och tips innan de kom igång...men i slutet av lektionen så kom även de tillbaka med lite foton.
På tisdag nästa vecka så ska vi tillbaka igen och slutföra uppgiften med eleverna. De ska då få sätta ihop sina bilder till ett bildspel i Photo Story eller Movie Maker och lägga till ljud (tal och musik).
Hoppas verkligen att eleverna hinner göra klart sina bildspel under nästa lektions tillfälle. Efter allt fixande med vårt egna bildspel har vi insett vilken tid det tar... Jaja det löser sej säkert! 

// Linda 

RSS 2.0